4 + 1 λόγοι για να αγοράσεις κουφώματα αλουμινίου

Χρόνος Ανάγνωσης: 4 λεπτά
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Εάν βρίσκεσαι στη διαδικασία αναζήτησης κουφωμάτων, αυτό το άρθρο είναι για 'σένα!

Είσαι στη διαδικασία αναζήτησης κουφωμάτων για το σπίτι σου και αναρωτιέσαι αν θα πρέπει να επιλέξεις αλουμίνιο; Έχεις ακούσει μερικά πράγματα για τις διάφορες επιλογές αλλά δεν είσαι σίγουρος/η ακόμη; Όλες αυτές οι απορίες είναι απόλυτα φυσιολογικές και είναι λογικό να περνούν από το μυαλό σου. Άλλωστε η αγορά νέων κουφωμάτων αποτελεί μια σημαντική επένδυση που θα σε συντροφεύει για δεκαετίες. Είναι σημαντικό λοιπόν, πριν προβείς σε αγορά να σταθμίσεις όλες τις παραμέτρους και να αναζητήσεις την καταλληλότερη λύση για τον χώρο σου.

Με το παρόν άρθρο θα σου παραθέσουμε 5 πολύ σημαντικούς λόγους για να πάρεις την τελική σου απόφαση και να προχωρήσεις με γνώση σε αγορά κουφωμάτων αλουμινίου:

Λόγος No1

Είναι ανθεκτικά και μπορούν να κρατήσουν μια ζωή, με μικρές απαιτήσεις συντήρησης

Άνδρας Κάθεται Ήρεμος στον Καναπέ μπροστά από Minimal Σύστημα Αλουμινίου

Το αλουμίνιο είναι το μέταλλο με τη μεγαλύτερη αφθονία στον φλοιό της γης. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου μετάλλου είναι ότι έχει πολύ μεγάλη αντοχή. Έτσι, τα κουφώματα αλουμινίου αποτελούν μια ιδιαίτερα ασφαλή επένδυση, καθώς δεν παρουσιάζουν φθορές ακόμα και μετά από αρκετές δεκαετίες. Το αλουμίνιο παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα έναντι της διάβρωσης που αποτελεί τον μόνιμο «εχθρό» κάθε μετάλλου. Ειδικότερα, κουφώματα που έχουν περάσει από τη διαδικασία της ανοδίωσης, είναι διπλά ασφαλή σχετικά με τον κίνδυνο διάβρωσης, καθώς το κούφωμα περνάει από μια ειδική επιφανειακή επεξεργασία και «σφραγίζει» αποκτώντας επιπλέον στρώμα προστασίας. Επίσης, τα κουφώματα αλουμινίου χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και έτσι δεν πρόκειται να σε απασχολήσουν ιδιαίτερα μετά την εγκατάστασή τους.

 

Λόγος Νο2

Διαθέτουν μεγάλη γκάμα σχεδιαστικών επιλογών, αναβαθμίζοντας αισθητικά τον χώρο

Η αισθητική ενός χώρου είναι μείζονος σημασίας και όχι άδικα. Τα κουφώματα ενός σπιτιού κεντρίζουν πάντα την προσοχή ενός επισκέπτη και μπορούν να αναδείξουν ή να υποβαθμίσουν τη συνολική εικόνα. Το πλεονέκτημα που έχει το αλουμίνιο είναι ότι επιδέχεται πληθώρας επιφανειακών κατεργασιών. Έτσι , τα κουφώματα αλουμινίου παρέχουν τη δυνατότητα μεγάλου εύρους σχεδιαστικών τροποποιήσεων για την επίτευξη της μέγιστης εξατομίκευσης. Τόσο η εκτεταμένη παλέτα χρωματικών επιλογών, όσο και η μεγάλη ποικιλία τυπολογιών, το αποδεικνύουν και με το παραπάνω. Τέλος, τα προηγμένα κουφώματα αλουμινίου συμβαδίζουν απόλυτα με την σύγχρονη αρχιτεκτονική τάση του minimal, καθώς μπορούν να δώσουν εξαιρετικές λύσεις με πολύ λεπτά προφίλ αλουμινίου.

 

Λόγος Νο3

Μέσω των τεχνολογιών θερμομόνωσης, παρέχουν υψηλές ενεργειακές επιδόσεις

Τομή Συστήματος Αλουμινίου με εμφανή τη Θερμοδιακοπή

Πέρα από την αισθητική αξία που αναφέραμε παραπάνω, η θερμομονωτική συμπεριφορά των κουφωμάτων είναι παράγοντας κομβικής σημασίας για την τελική σου απόφαση. Άλλωστε τα κουφώματα καθορίζουν τη θερμική άνεση ενός χώρου. Τα κουφώματα αλουμινίου ενσωματώνουν εξελιγμένες τεχνολογίες θερμοδιακοπής. Έτσι, αποτρέπουν την είσοδο κρύου κατά τους χειμερινούς μήνες ή την απώλεια δροσιάς κατά τους θερινούς μήνες. Συμβάλλουν με αυτό τον τρόπο όχι μόνο στην καλύτερη διαβίωση, αλλά και στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων. Σε βάθος χρόνου, κάτι τέτοιο σας δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των εναλλακτικών επιλογών.

 

Λόγος Νο4

Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ιδανική πρόταση για μεγάλα παράθυρα

Minimal Σύστημα Αλουμινιου που καλύπτει ένα Πολύ Μεγάλο Άνοιγμα

Σε οικίες ή επαγγελματικούς χώρους με μεγάλα ανοίγματα υπάρχει η ανάγκη στιβαρών κατασκευών που θα μπορούν να τα υποστηρίξουν χωρίς προβλήματα. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι ιδανικά για αυτές τις περιπτώσεις καθώς μπορούν να στηρίξουν τζάμια μεγάλου μεγέθους, επιτρέποντας άπλετο φως στον χώρο σας. Παράλληλα, το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο που ενώ είναι ελαφρύ, είναι ιδιαίτερα στιβαρό. Έτσι, ακόμα και με minimal κατασκευές και ελάχιστο εμφανές αλουμίνιο, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, από πρακτικής αλλά και αισθητικής πλευράς. Με αυτό τον τρόπο απογειώνεται η συνολική εικόνα ενός χώρου και εντυπωσιάζουν με στυλ αλλά και άψογη λειτουργικότητα.

 

Λόγος Νο5

Κορυφαία αντιδιαρρηκτική προστασία

Κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάς είναι πως τα κουφώματά σου είναι και δυνητικές πύλες εισόδου στον χώρο σου. Επομένως, η αντιδιαρρηκτική προστασία των κουφωμάτων πρέπει να είναι υψηλή ώστε να αποτρέψει μια ανεπιθύμητη εισβολή. Το αλουμίνιο είναι ένα στιβαρό μέταλλο και είναι δύσκολο να λυγίσει ή να σπάσει. Τα κουφώματα αλουμινίου υπόκεινται σε αυστηρούς και απαιτητικούς ελέγχους μέσα από τους οποίους πιστοποιείται η αντοχή σε προσπάθειες παραβίασης. Έτσι, προκύπτει η κλάση αντιδιάρρηξης (συνήθως RC1 και RC2) με βάση την οποία αξιολογείται η συμπεριφορά του κουφώματος σε τέτοιου είδους συνθήκες και καταστάσεις. Κατά τη διαδικασία της αναζήτησης, είναι σημαντικό να ζητάς πάντα ενημέρωση σχετικά με τέτοιου είδους πιστοποιήσεις, ώστε να έχεις καλύτερη εικόνα περί αντιδιαρρηκτικής προστασίας.

 

Η γνώση είναι δύναμη!

Laptop με τον Οδηγό Επιλογής Κουφωμάτων

Οι 5 παραπάνω λόγοι που σου παραθέσαμε αποτελούν μια βάση ώστε να λειτουργήσεις ορθότερα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής σου για νέα κουφώματα στην οικία ή τον επαγγελματικό σου χώρο. Η τελική απόφαση παραμένει δική σου και είναι απαραίτητο να νιώθεις καλά με αυτήν. Ωστόσο, επειδή η γνώση είναι δύναμη, τώρα γνωρίζεις πού πρέπει να εστιάσεις ώστε να επιλέξεις τα κουφώματα που θα καλύψουν τις ανάγκες του χώρου σου. Κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια έχει τη σημασία της. Το ταξίδι της αγοράς νέων κουφωμάτων είναι πάντα συναρπαστικό και γεμάτο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Απόλαυσέ το και… καλή αναζήτηση!

*Αν επιθυμείς να αναβαθμίσεις τον χώρο σου και να καλύψεις τις ανάγκες του, βρίσκοντας τη λύση που σου ταιριάζει, ακολούθησε τον εξειδικευμένο Οδηγό Επιλογής Κουφωμάτων.

 

 

 

Newsletter

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου για να κάνεις εγγραφή στο Newsletter